Stor elcykel-guide: Hvilken elcykel skal jeg vælge?

22 minutter
Frederik Jensen Frederik Jensen

Er du i tvivl om, hvilken elcykel du skal vælge? Så er du havnet det rigtige sted. I denne guide får du svar på alle de aspekter, der er væsentlige, når du skal købe en elcykel. Guiden klæder dig på til at træffe den rigtige beslutning, så du er sikker på, at du rent faktisk ender med en elcykel, som lever op til dit kørselsbehov. Både nu og på sigt. Læs guiden og få svar på, hvilken elcykel du skal vælge.

Hvilken elcykel skal jeg vælge?

Elcykler er mere populære, end de nogensinde har været. Det vrimler med elcykler på de danske cykelstier, og i dag har de fleste cykelproducenter elcykler i deres sortiment. Den stigende popularitet skyldes primært, at elcyklernes egenskaber bliver bedre, samtidig med at det bliver billigere og billigere at producere elcykler som følge af den store efterspørgsel.

Samtidig er det øgede fokus på miljøvenlige transportmidler med til at gøre elcyklen til et fornuftigt valg for mange mennesker, da den kan fungere som alternativ til bilen. Du kan få elcykler i mange forskellige prisklasser, men hvilken elcykel skal du egentlig vælge? Det afhænger af flere forskellige faktorer, som alle har indflydelse på, hvilken model der passer til dit specifikke behov.

Elcykler kommer i mange prisklasser, og de forskellige komponenter og egenskaber kan gøre det svært at vurdere, om du skal gå efter en dyr eller billig model. Herunder følger derfor en praktisk guide, der klæder dig på til at træffe en beslutning om, hvilken elcykel du skal vælge. Du bliver ført igennem de forskellige overvejelser trin-for-trin, så du er sikker på, at du vælger den rigtige elcykel til dit behov.

Sådan vælger du den rigtige elcykel:

 • Hvad skal cyklen primært benyttes til?
 • Skal du vælge front- eller centermotor?
 • Hvor langt vil du kunne køre pr. opladning?
 • Hvilken cykeltype egner sig til dit kørselsbehov?

Konklusion: Elcyklen er et miljøvenligt transportmiddel, som har opnået høj popularitet de seneste år. Før du beslutter dig for, hvilken elcykel du skal vælge, er der dog en række overvejelser, du bør gør dig. Det får du hjælp til i denne trin-for-trin-guide, der klæder dig på til at træffe en beslutning på et oplyst grundlag.

Hvilken motor skal elcyklen have?

Det første, du skal overveje, er, hvilken motortype din nye elcykel skal have. Her kan du vælge mellem frontmotor eller centermotor. Vælger du en elcykel med centermotor, så er motoren placeret i cyklens krank, hvor den ligger skjult bag pedaler og tandhjul. Frontmotoren er derimod placeret forrest på cyklen, mens baghjulsmotoren er placeret i cyklens nav.

Men hvilken motor skal du så vælge? Herunder følger en oversigt over de forskellige motorer, samt hvilke fordele og ulemper der er ved de enkelte typer. Der er eksempelvis forskel på, hvordan motoren føles, når du cykler, afhængigt af om motoren er placeret forrest, bagerst eller på midten af cyklen.

Hvorfor vælge en elcykel med centermotor?

Den centrale placering på motoren betyder, at cyklen hverken føles tung foran eller bagpå. Den føles derfor mere som en almindelig cykel, end hvis du vælger en elcykel med en frontmotor, hvor vægten er placeret i cyklens front. Du kan læse mere om frontmotor og centermotor her, hvis du vil vide mere om de to mest populære motortyper.

Centermotoren er momentdrevet, hvilket betyder, at den ikke trækker, medmindre du selv træder i pedalerne. Du kan justere på elcyklens display, hvor meget assistance motoren skal give dig. En momentdrevet motor sikrer desuden, at du hverken bliver trukket eller skubbet afsted, hvilket gør, at cykelturen kommer til at føles mere naturlig.

Når du vælger en elcykel med centermotor, skal du primært være opmærksom på, hvilket brand der har produceret motoren. De mest udbredte er Bosch og Shimano, og de er begge karakteriseret ved deres uovertrufne kvalitet. Det er derfor også så godt som ubetydeligt, om du vælger det ene eller andet, selvom der kan være mindre forskelle, der adskiller dem fra hinanden.

Fordele ved centermotor:

 • Elcykler med centermotor er ofte de kraftigste
 • Optimal vægtfordeling, da motoren er centralt placeret
 • Afbalanceret og klassisk køreoplevelse
 • Kræver minimal vedligeholdelse
 • Nemt at skifte dæk

Ulemper ved centermotor:

 • Nogle modeller kan støje en smule
 • Højere prisniveau

Hvorfor vælge en elcykel med frontmotor?

Hvis du har behov for ekstra meget hjælp fra motoren, så er en frontmotor ofte at foretrække. Det påvirker køreoplevelsen, så det ikke føles som at køre på en rigtig cykel, da frontmotoren trækker dig fremad, når du cykler. Denne type motor kan derfor være ideel, hvis du ikke har så mange kræfter at træde med.

Du bør dog være opmærksom på, at der er stor forskel på at køre med frontmotor og centermotor. Cykler med centermotor er lettere og mere elegante, mens frontmotoren kan føles en smule mere kluntet, da den trækker dig fremad. Typisk er elcykler med frontmotor dog også væsentligt billigere, hvilket kan være værd at have med i dine overvejelser.

Da frontmotoren er placeret i forhjulet, bliver cyklen en anelse tungere foran. Den egner sig særdeles godt til dig, der kører korte og mellemlange distancer, da motoren bruger mest strøm, hvis man sammenligner med de øvrige modeller. Rækkevidden er derfor heller ikke lige så lang som eksempelvis en centermotor.

Fordele ved frontmotor:

 • Velegnet til fladt terræn, pendling og bykørsel
 • En anelse billigere

Fordele ved frontmotor:

 • Frontmotoren gør forhjulet tungere, hvilket påvirker styreegenskaberne
 • Kan føles som at blive trukket afsted
 • Det er vanskeligere at skifte forhjulet, hvis dækket punkterer
 • Ikke velegnet til bakker eller kuperet terræn
 • Ikke lige så lang rækkevidde
Hvilken elcykel skal jeg vælge?
Her er elcyklens motor placeret i baghjulet.

Hvorfor vælge en elcykel med baghjulsmotor?

Du har også en anden mulighed, når du skal vurdere, hvilken elcykel du skal vælge – nemlig en elcykel med baghjulsmotor. Som navnet antyder, så er motoren på denne type elcykler placeret i baghjulets nav. Dette er den mest sjældne motortype, som oftest bliver fundet på sportscykler og citybike-elcykler.

Baghjulsmotoren giver i modsætning til frontmotoren en mere naturlig cykeloplevelse. Det skyldes, at motoren ‘skubber’ dig fremad, så du for en fornemmelse af at køre på en cykelsti, hvor der er medvind. Den har desuden mere bundkraft end forhjulsmotoren, og derfor får du en kraftigere trædeassistance.

Af samme årsag er elcykler med baghjulsmotor velegnet til kuperet terræn. Mange elcyklister er desuden begejstrede for, at baghjulsmotoren er skjult i baghjulsnavet, da det giver et minimalistisk design. Det kan derfor være svært at se, at motoren overhovedet har en motor, og det kan være tiltalende for mange.

Fordele ved baghjulsmotor:

 • Giver en mere naturlig cykeloplevelse
 • Skjult placering giver et minimalistisk design
 • Egner sig godt til kuperet terræn

Ulemper ved baghjulsmotor:

 • Bliver en anelse tungere i bagenden
 • Dyrere elsystem

Hvilken motorstyrke skal du vælge?

Når du skal vælge motor, så er det vigtigt, at du er opmærksom på, at de forskellige motorproducenter har forskellige motorniveauer. Disse bliver ofte målt i nm (newtonmeter), som beskriver, hvor kraftige de er. Dog er selv de svageste motorer dog ofte rigeligt til det forholdsvist flade terræn, vi har i Danmark.

Benytter du cyklen i mere kuperet eller bakket terræn, vil det dog være en fordel at vælge en kraftig motor. Det samme gør sig gældende, hvis du bruger cyklen i mere kuperet terræn, hvor der er mange lyskryds, eller i skoven, hvor det også er anbefalelesværdigt at ofre lidt flere penge på til gengæld at få en kraftigere motor.

Både Bosch og Shimano har fire eller flere niveauer af motorer. Mange af de kraftigste motorer er forbeholdt mountainbikes eller speed pedelec-modeller, hvor accelerationen er afgørende. Der er dog også forskel i, hvor kraftig motoren er, på de forskellige citybike-modeller, og det er derfor værd at være opmærksom på.

Det kan være svært at forholde sig til de forskellige motorer, og det er derfor altid en god idé at prøve de enkelte modeller, hvis du vil være på den sikre side. På den måde kan du vurdere, hvad der passer bedst til netop dit behov. Hvis du er i tvivl, kan det dog være en god idé at vælge en elcykel med en kraftigere motor.

Som nævnt, klarer selv de ‘svageste’ motorer sig dog ganske fornuftigt i det danske terræn. Samtidig er det værd at være opmærksom på, at de kraftigere motorer kræver mere batteri, og derfor kører de kortere på én opladning. Herudover er prisen højere, hvis du vælger en elcykel med en højere motorkraft.

Konklusion: Hvis du bare skal bruge din elcykel til almindelig kørsel i byen og kortere distancer, så betyder motoren ikke så meget. Du bør dog vælge en elcykel med en kraftig motor, hvis du skal køre mellemlange og lange distancer, og hvis du kører i kuperet terræn, hvor der er behov for mere kraft.

Powerfuld motor
SCOTT Sub Tour eRIDE 20 Herre 2022
SCOTT Sub Tour eRIDE 20 Herre 2022
 • Verdensklasse fra USA
 • 2022-model
 • Udvendige gear
 • Skivebremse
26.999 kr.
Levering fra 249 kr.

Hvor langt skal rækkevidden være?

Du skal ikke udelukkende overveje, hvilken motor der er i din elcykel. Du kan nemlig også vælge mellem flere forskellige batteristørrelser, uanset om du vælger en Shimano eller Bosch-motor – eller en hvilken som helst anden motor for den sags skyld. Batterikapaciteten har afgørende indflydelse på, hvor langt du kan køre pr. opladning.

Hos langt de fleste producenter kan du vælge mellem tre og fire forskellige batteristørrelser, og der er markante forskelle, når det kommer til prisen for de enkelte størrelser. Den primære forskel er, hvor langt batteriets rækkevidde rækker. Derfor skal du overveje grundigt, hvor langt du regner med at køre på daglig basis.

Batteriets rækkevidde har desuden betydning for garantien på elcyklen. Ofte garanterer elcykelproducenten omkring 1.000 opladninger på batteriet, før det begynder at vise tegn på slid. Vælger du et batteri med en større kapacitet, så går der længere mellem opladningerne. Det betyder, at du får længere garanti på dit batteri.

Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at du selv på de mindste batterier kan køre langt på én enkelt opladning. Med de allerstørste batterier kan rækkevidden komme helt op på 150 kilometer eller mere. På nogle elcykler har du mulighed for at vælge forskellige batteristørrelser, mens andre modeller sælges med én bestemt størrelse fra start.

Vælger du eksempelvis en elcykel fra Gazelle, så kan du vælge på nogle modeller selv vælge batteristørrelse. Det kan være en fordel, da det giver dig mulighed for selv at bestemme, hvor langt du vil køre på en enkelt opladning, så du kan vælge en batterikapacitet, der matcher dit specifikke kørselsbehov.

Konklusion: Du bør altid overveje, hvor langt du har brug for at kunne køre på en enkelt opladning, før du vælger elcykel. Hvis du har planer om at benytte cyklen på daglig basis, så er det en god idé at vælge et stort batteri til at starte med, da det samtidig betyder, at du forlænger garantien på batteriet markant.

Batteri på 400wh
Bergamont E-Horizon 4 RT 2022 - Lilla
Bergamont E-Horizon 4 RT 2022 – Lilla
 • Tysk innovation fra St. Pauli
 • 2022-model
 • Udvendige gear
 • Skivebremse
19.999 kr.
Levering fra 249 kr.

Hvilken type elcykel skal jeg vælge?

Du kan få mange forskellige typer af elcykler, og det er derfor ikke udelukkende citybikes, du kan vælge mellem. Du kan finde både klassiske herre- og damecykler, mountainbikes, ladcykler og endda også racercykler med el. Derfor er det en god idé at overveje, hvad du skal bruge elcyklen til, før du beslutter dig.

Hvis du primært skal bruge din nye elcykel som dagligt transportmiddel, kan du med fordel lade være med at kigge på eksempelvis mountainbikes og racercykler. Denne type cykler fungerer bedst som motions- og sportscykler, og derfor egner de sig sjældent godt som pendlercykler.

I stedet bør du gå efter klassiske cykler eller citybikes, som i mange tilfælde også bliver leveret fuldt udstyret. Her får du alt fra lygter, lås, skærme og støtteben, så du ikke skal besvære dig med det efterfølgende. Samtidig skal du være opmærksom på, hvordan du gerne vil sidde på din nye elcykel.

Hvis du vægter komfort højt, så bør du vælge en klassisk model, som er karakteriseret ved en oprejst siddeposition, som er mere afslappet end på de mere sporty modeller. Vælger du en damemodel, får du en elcykel med lav indstigning, hvor du kan opnå en position, hvor du sidder næsten helt oprejst.

Udvalget byder dog også på mange forskellige citybikes, hvor du sidder mere foroverbøjet. Her ofrer du en smule af komforten, men til gengæld er det nemmere at komme op i fart, indtil motoren stopper med at hjælpe dig. Det gør den fra 25 km/t, som er den fartgrænsen for almindelige elcykler.

Hvis du vil have mere fart på, skal du i stedet vælge en Speed Pedelec-elcykel. Her får du en kraftigere motor, og assistancen er hævet til hele 45 km/t. Du får derfor masser af fart, hvorfor en Speed Pedelec-elcykel egner sig perfekt til lange lige stræk, hvor du har brug for mere hastighed og kraft.

Vælger du en Speed Pedelec-elcykel, så er alt udstyret forstærket til en højere hastighed. Du bør dog være opmærksom på, at der er flere krav, som gør sig gældende, hvis du vælger en Speed Pedelec-elcykel end på en almindelig elcykel. Der er eksempelvis krav om forsikring, konstant brug af lys samt cykelhjelm.

Konklusion: Før du vælger elcykel, skal du overveje, hvad det primære formål med elcyklen er, samt hvilket terræn den skal køre i. På baggrund af dine overvejelser er du bedre rustet til at træffe den rigtige beslutning om, hvilken elcykel du skal vælge.

Klassiske elcykler

Den klassiske elcykel er kendetegnet ved, at den giver dig mest mulig komfort. Her sidder du oprejst, og komponenterne er tilpasset din siddeposition på cyklen. Denne type elcykel er derfor også velegnet til korte og mellemlange ture, hvor der er fokus på komfort frem for fart. Det perfekte valg, hvis du ikke skal så langt på daglig basis.

Den klassiske elcykel er typisk udstyret med en forhjulstrukket motor, som egner sig til kortere ture, men som samtidig giver dig maksimal hjælp til at komme op i fart. Den er som regel designet med indvendige gear og præmonterede skærme samt lås. Den er derfor klar til at overvinde alle hverdagens situationer – også når vejret ikke er med dig.

Desuden er den klassiske elcykel som regel designet med lav indstigning, som gør det nemt at komme af og på cyklen. Det er særligt en fordel, hvis du er oppe i årene eller er gangbesværet, da det gør det nemt at stige op på cyklen. Du kan dog også få klassiske elcykler med centermotor, som desuden også har mange gode egenskaber.

Eldrevne citybikes

Hvis du leder efter en lidt mere sporty elcykel end den klassiske elcykel, så er en elektrisk citybike helt sikkert et fornuftigt valg. Den har generelt et mere moderne og urbant look, og den er samtidig det ideelle valg for dig, der gerne vil have en smule mere fart på din elcykel. Denne type elcykel vejer mindre og har en mere foroverbøjet siddeposition.

En el-citybike kan fås med både forhjulsmotor og centermotor, og dit valg bør afhænge af, hvordan du ønsker at cykle. Den egner sig til både mellemlange og lange cykelture, og den udnytter desuden din foroverbøjede siddeposition til at genere mere fart, når du træder i pedalerne, ligesom du ikke bliver sænket så meget af vindmodstanden.

Ofte vil el-citybikes være udstyret med udvendige gear, hvilket giver et bredere udvalg og en større kraftoverførsel fra pedalerne. Samtidig får du typisk integrerede cykellygter og et display, som giver dig informationer omkring din cykeltur. Den er derfor et godt valg til dig, der skal bruge en effektiv elcykel i hverdagen.

Eldrevne ladcykel

De seneste par år er ladcyklen blevet mere og mere populær, og det er der god grund til. Den er et fornuftigt alternativ til bilen, og især el-ladcyklen er et fornuftigt valg, da den ikke kræver lige så meget benkraft, og samtidig er væsentligt billigere end en bil. Hvis du bor i byen, så er el-ladcyklen især særdeles effektiv, når du har børn.

På el-ladcyklen får du mulighed for at suse lige forbi alle bilisterne i myldretrafikken, og du slipper samtidig for bekymringer om at skulle finde en parkeringsplads. Herudover er det en sikker og komfortabel måde at transportere dine børn frem og tilbage, og samtidig får I en hyggelig stund sammen, når I kører afsted.

En ladcykel uden el kan være meget tung at betjene, hvis du eksempelvis skal op ad bakke, køre i modvind eller bare har fuld oppakning med. Derfor er der god grund til at vælge en el-ladcykel, som ofte er udstyret med enten en centermotor eller baghjulsmotor, som sikrer, at du får maksimal fart, når du cykler på cykelstien.

Hvilken elcykel skal jeg vælge? Her kan du se et billede af en eldreven mountainbike med Bosch-motor.

Eldrevne sports- og motionscykler

I de seneste år er der sket en stor udvikling inden for elcykler, der er designet specifikt til sport og motion. Det kan virke modstridende, da du ikke får lige så meget motion, når du vælger en elcykel, men til gengæld får du mere fart og power i din kørsel, og du kan derfor gøre din cykeltur i skoven eller på landevejen ekstra sjov.

Du kan vælge mellem mange forskellige eldrevne sports- og motionscykler – eksempelvis mountainbikes, racercykler, gravelcykler eller hybridcykler. De fleste modeller er udstyret med en centermotor eller en baghjulsmotor. Centermotoren giver dig kraft i hvert af dine pedaltråd, mens baghjulsmotoren er skjult godt og giver dig en følelse af, at du bliver skubbet fremad.

Hvilket mærke skal elcyklen være fra?

Du kan vælge mellem mange forskellige brands, og stort set alle cykelmærker har efterhånden elcykler i deres sortiment. Du bør dog altid gå efter et etableret og anerkendt mærke, hvis du vil være sikker på, at du får den højeste kvalitet, når du skal investere i en elcykel.

Kvalitetsmæssigt er der også forskel på de enkelte producenter, men det er primært komponenterne og udstyret, du skal være opmærksom på, når du vælger elcykel. I princippet handler det om at vælge en elcykel, som lever op til dit specifikke behov, og det er der med garanti flere mærker, der kan opfylde.

Hvis du er i tvivl om, hvilket mærke du skal vælge, så kan du se en oversigt over forskellige brands på denne side. Her får du en nem og overskuelig oversigt over de mange forskellige cykelmærker, og du kan ud for det enkelte mærke se, om de producerer elcykler. Det kan være en god idé at vælge en populær producent, når du skal vælge elcykel.

Konklusion: Du bør gå efter en etableret producent, hvis du vil være sikker på, at den elcykel, du vælger, ender med at lave op til dine forventninger. Som tommelfingerregel bør du undgå at købe en elcykel fra et mærke, som du ikke kender – og som endnu ikke har bevist sit værd.

Hvilken bremsetype skal elcyklen have?

Du kan vælge mellem mange forskellige bremsetyper, når du skal investere i en ny elcykel. Hvis du skal bruge cyklen til kortere ture, hvor der ikke er mange hurtige opbremsninger, er det en god idé at vælge v-bremser eller fælgbremser, da de har en relativt lang reaktionstid. Samtidig er teknologien bag ikke lige så kompliceret.

Du kan blandt andet vælge mellem følgende bremsetyper:

 • V-bremser
 • Rullebremser
 • Hydrauliske bremser
 • Mekaniske skivebremser

Skal du primært bruge din elcykel til at færdes i byen, så kan du vælge mellem rullebremser eller skivebremser. Rullebremser har en medium reaktionstid, og de kræver mindre vedligeholdelse end eksempelvis skivebremser, som kræver lidt mere at passe og pleje. Samtidig er de velegnede til både korte og mellemlange ture.

Skivebremser giver dig til gengæld en utroligt effektiv og hurtig opbremsning, og de har god bremsekraft, uanset om det er forår, sommer, efterår eller vinter. Samtidig er de velegnede til alle former for terræn. Du bør være opmærksom på, at elcykler med fodbremse er helt almindeligt.

Konklusion: Skal du bare bruge din elcykel til at færdes i byen, så er rullebremser og skivebremser et fornuftigt valg. Skivebremser giver en utroligt effektiv og hurtig bremsekraft, men de kræver en smule mere vedligeholdelse end eksempelvis rullebremser, som dog har en lidt længere reaktionstid.

Hvor meget må elcyklen koste?

En anden faktor, som du naturligvis også skal have med i dine overvejelser, når du skal investere i en elcykel, er dit budget. Prisen på en elcykel er ofte højere end på en almindelig cykel, da komponenterne er stærkere, og elektronikken er mere avanceret – og derfor også dyrere at producere.

Du skal dog være opmærksom på, at du får, hvad du betaler for. Din elcykel skal helst kunne holde i mange år, og derfor er det ofte billigere at ofre lidt flere penge på at købe en ordentlig elcykel, som rent faktisk fungerer. Hvis elektronikken svigter, så er du efterladt med en dyr cykel, fordi der er ekstra omkostninger til reparationer.

Derfor er det en god idé at sætte dig grundigt ind i, hvad der definerer en elcykel af høj kvalitet. Her bør du især være opmærksom på motoren og batteritypen, da det ofte er disse to komponenter, der er den afgørende faktor, når det kommer til elcyklens overordnede kvalitet og dermed også prisniveau.

Du skal dog også være opmærksom på, at stellet også har indflydelse på kvaliteten. Som tommelfingerregel bør du holde dig fra at købe elcykler fra en producent, du ikke kender. Det samme gør sig gældende, hvis du ikke kender til motortypen, da det bedst kan betale sig at vælge en elcykel med en motor fra en producent, som allerede har bevist sit værd.

Konklusion: Du bør starte med at beslutte dig for, hvor meget du er villig til at give for din elcykel. Som med alt andet hænger pris og kvalitet sammen, men det kan ofte betale sig at ofre lidt mere på en elcykel af høj kvalitet, så du er sikker på, at den kommer til at holde i mange år.

Hvorfor vælge en elcykel?

Der er mange gode grunde til, at du bør vælge en elcykel frem for en almindelig cykel. Hvis du har et stort kørselsbehov, er det en fordel at vælge en elcykel frem for en almindelig cykel, da den skåner kroppen, men samtidig ikke betyder, at du skal ofre al den daglige motion. Samtidig er elcyklen et oplagt alternativ til bilen.

Derfor bør du vælge en elcykel:

 • Du gør noget godt for klimaet, hvis du vælger en elcykel i stedet for bilen
 • Du opnår høj frihed, når du kører på en elcykel
 • Du sparer penge, hvis du tager elcyklen frem for bilen
 • Du kan vælge mellem mange forskellige modeller
 • Du sparer tid på at komme frem og tilbage

Først og fremmest er det værd at være opmærksom på, at en elcykel sparer dig for mange penge, hvis den fungerer som et alternativ til bilen. Samtidig får du mere motion, når du vælger cyklen frem for bilen. Du kan også bare opnå flere kilometer på din elcykel, fordi du føler et større overskud end på din almindelige cykel.

Herudover kommer du til at spare tid. Du undgår lange bilkøer, og du skal ikke bruge tid på at tage toget. Samtidig er det hurtigere end at cykle på en almindelig cykel. En elcykel er desuden billigere end en bil, og derfor kommer du til at spare penge i det lange løb. Du skal nemlig hverken tænke på dyre afgifter eller brændstof.

Herudover gør du noget godt for miljøet. Cykling er altså ikke bare godt for dig selv og din krop, men det er også blandt de mest energibesparende og grønne transportformer. Du gør altså både noget godt for dig selv, din pengepung og for vores fælles planet, som vi skal værne om.

Konklusion: En elcykel er et billigt og miljøvenligt alternativ til bilen eller offentlig transport. Samtidig er det et praktisk transportmiddel, som nemt får dig fra A til B, uanset om du færdes i byen eller tilbagelægger lange distancer på landevejene. Der er en elcykel til alle behov.