Principia

Principia er et dansk cykelbrand, som blev stiftet i 1990 af tre unge fyre fra Aalborg. Målet var fra starten at producere nogle af verdens bedste cykler, og Principia-cykler er først og fremmest kendte for deres kvalitetscykler med ægte letvægtsstel, som hæver standarden for andre cykler. Du kan både få avancerede mountainbikes og stilfulde citybikes fra Principia, som i dag ejes af HF Christiansen A/S, som er en af verdens førende cykelproducenter.

Læs hele beskrivelsen
Grundlagt 1990
Hovedsæde Randers, Danmark
Antal cykler 212

Find din nye Principia-cykel hos Bikeland

Principia er kendt for deres lækre kvalitetscykler, hvor i særdeleshed deres letvægtsstel skiller sig ud. Når du vælger en Principia-cykel, får du en cykel med avanceret teknik og stilfuldt dansk deign – og du kan vælge mellem mange forskellige cykeltyper. Fra de teknisk avancerede mountainbikes til stilfulde og komfortable citybikes, der egner sig til bykørsel.

Hos Bikeland finder du altid et stort udvalg af Principia-cykler. Vi indhenter automatisk de modeller, som du finder her på siden, fra vores samarbejdspartnere. Det betyder, at du slipper for at surfe nettet tyndt i jagten på din nye Principia-cykel. I stedet har du det hele samlet i ét smart overblik – og vi opdaterer naturligvis løbende udvalget, i takt med at vores samarbejdspartnere får nye Principia-cykler hjem.

Principia har nogle af de letteste stel

Principias mål var fra starten at producere de bedste stel i verden. Det skete ud fra princippet om, at verdens bedste stel havde et optimalt forhold mellem vægt og stivhed. Et stift og let stel giver den bedste acceleration, når rytteren træder ned i pedalerne. Samtidig øger stivheden også styreegenskaberne.

Det er måske ikke svært at forstå i dag, men i 1990 var det de færreste, som havde knækket koden. Derfor var Principia-cykler da også banebrydende, da de første gang kom på markedet. Aluminiums-legeringen, som blev anvendt til at svejse Principia-rammerne, viste sig at være fantastiske til at modstå de dynamiske påvirkninger, som opstår under cykling.

Stigende popularitet blandt cykelryttere

Siden dengang gik det stærkt. I 1992 var der kun to personer ansat hos Principia, men allerde året efter var der 10 ansatte – og der kom hele tiden flere til. I takt med at Principia udviklede deres stel, så det blev endnu bedre, blev de testet af professionelle cykel- og mountainbike-ryttere.

Formålet var at give feedback, så Principia-cyklerne hele tiden blev bedre. Det resulterede i, at Principias mountainbikes opnåede stigende popularitet, selvom det var Principias racercykler, som skabte virksomhedens eksplosive vækst. Principia-cykler blev efterfølgende en regulær eksportsucces især i Tyskland.

Racercykler fra Principia

Principias racercykler hører under serien Principia Road. Denne serie indeholder alt fra aluminiums-racercykler med fælg- eller skivebremser, endurance carbon-racercykler samt aero-racercykler. Du kan derfor med sikkerhed finde en racercykel, som matcher dig og dit behov i Principia Road-serien.

Alle cykler fra denne serie er designet i et tidløst og stilsikkert design, der med sit minimalistiske præg emmer af skandinavisk simplicitet. I carbon-sortimentet har du mulighed for at konfigurere din racercykel og vælge mellem forskellige geargrupper og farver, så du får en cykel, som er tilpasser dig og din personlighed.

Mountainbikes fra Principia

Udover at være kendte for deres letvægts racercykler, er Principias mountainbikes også utroligt populære. De er bygget til at præstere, når du kører på forskellige trails, og de er bygget til det danske terræn. Her finder du et stort udvalg af aluminium- og carbonmountainbikes til både erfaringe ryttere og begyndere.

Du kan med garanti finde en Principia-mountainbike, som matcher dit behov, uanset om du skal bruge den til fritidscykling, træning eller konkurrencer. Du kan få modellerne med mange forskellige udstyrsvarianter, og en stor del af dem har formonterede beslag til udstyr såsom lås, skærme og bagagebærer.

Principia-cykler udvikles og designes i Danmark

Når du køber en Principia-cykel, får du en vaskeægte dansk klassiker – og de designes og udvikles stadig i Danmark. Alle cyklerne er derfor egnet til det danske terræn, uanset om du vælger en mountainbike eller en racercykel. Brandet hører under HF Christiansen A/S, som er Skandinaviens største cykelproducent.

Alle Principias cykler henvender sig af samme årsag til de danske cyklister. Du kan med garanti finde en Principia-cykel, som egner sig til dit behov, uanset om du leder efter en landevejscykel til lange strækninger, en mountainbike til terrænkørsel eller en lækker og sporty citybike, som fragter dig sikkert fra A til B.

Find en billig Principia-cykel

Hos Bikeland har vi gjort det nemt for dig at finde en billig Principia-cykel. Vi indhenter automatisk priser fra vores samarbejdspartnere. Når en af vores samarbejdspartnere sætter prisen ned, sænker vi også automatisk prisen i vores oversigt – og det gør det nemt for dig at finde en billig Principia-cykel, som ikke vælter budgettet.

Du kan bruge filterfunktionen til at filtrere, så du udelukkende får vist de Principia-cykler, der imødekommer dit specifikke behov. Du kan filtrere på baggrund af cykeltype, størrelse og pris. Det giver dig mulighed for at indsnævre udvalget, så du kun får vist de cykler, som matcher dig og dine ønsker.