SOMMER-UDSALG!☀️Spar op til 50% på din nye cykel☀️Klik her og se de brandvarme sommertilbud!☀️
SOMMER-UDSALG!☀️Spar op til 50% på din nye cykel☀️Klik her og se de brandvarme sommertilbud!☀️
SOMMER-UDSALG!☀️Spar op til 50% på din nye cykel☀️Klik her og se de brandvarme sommertilbud!☀️
SOMMER-UDSALG!☀️Spar op til 50% på din nye cykel☀️Klik her og se de brandvarme sommertilbud!☀️

Mountainbikes

Her finder du et stort udvalg af mountainbikes fra de mest populære brands fra ind- og udland.

91 produkter
Mountainbikes, mtb, hardtail og full suspension. Køb din nye mountainbike via Bikeland.dk!

Stort udvalg af mountainbikes hos Bikeland.dk

Hos Bikeland.dk finder du altid et stort udvalg af mountainbikes fra forskellige forhandlere. Udvalget opdateres automatisk, når vores samarbejdspartnere får nye mountainbikes hjem. Det betyder, at du har det hele samlet i ét smart overblik, så du får nemt ved at finde den helt rigtige mountainbike til dit behov.

Du kan bruge filterfunktionen til at indsnævre udvalget, så du kun får vist de mountainbikes, som lever op til dit behov. Det gør det nemmere at finde den helt rigtige mountainbike – og du kan endda sortere på baggrund af pris eller vælge udelukkende at få vist mountainbikes på tilbud. En smart funktion, hvis du er på udkig efter en billig mountainbike.

Hvilken mountainbike skal jeg vælge?

En mountainbike er en fællesbetegnelse for cykeltyper, der egner sig til terrænkørsel. De findes i mange forskellige prisniveauer, så du har altid mulighed for at finde en mountainbike, som matcher dit budget. Som udgangspunkt skelnes der mellem mountainbikes med stel af aluminium eller carbon.

Stel af aluminium er tungere end et carbonstel, men til gengæld er det typisk en del billigere. Carbon er et lettere, stivere og mere affjedret materiale, som til gengæld er dyrere end aluminium. Foruden stellet har antallet af gear samt mountainbikens affjedring en afgørende indflydelse på, hvad cyklen koster.

Hvis du skal bruge din mountainbike til motion eller i konkurrencer, er det en god idé at vælge en af de dyrere og mere robuste modeller. Samtidig kan det være praktisk at investere i ekstraudstyr, som får cyklen til at fungere bedre. Hvis du skal bruge den til transport, kan du med fordel vælge en billigere model, da udstyret her ikke er altafgørende.

Full suspension og hardtail mountainbikes

En mountainbike har en optimal affjedring, da cyklen har bredere dæk samt støddæmpere. Der er dog forskel på, hvor disse er placeret på de enkelte modeller, og det er væsentligt at være opmærksom på, da det har betydning for cyklens egenskaber. Der skelnes mellem full suspension mountainbikes og hardtail mountainbikes.

Full suspension mountainbike

Her er der affjedring på både for- og bagside af cyklen, hvorfor du får en blødere og mere behagelig oplevelse, når du cykler i krævende terræner. Den dobbelte affjedring giver dig et bedre greb, når du færdes på et ujævnt underlag. Samtidig er det oftest den type, som er hurtigst på tekniske passager.

Hvis du ønsker mere komfort og planlægger at køre i ujævnt og krævende terræn, bør du vælge en full suspension mountainbike. Full suspension mountainbikes kan desuden opdeles i to yderligere kategorier – trail og XC, som står for Cross Country. XC er aggressive cykler, som er bygget til fart og har et hårdt og stift stel, mens trail mountainbikes har en blødere affjedring og giver dig en mere oprejst siddeposition.

Hardtail mountainbike

En hardtail mountainbike har udelukkende affjedring i forgaflen, og det er den mest almindelige form for mountainbike i Danmark. Den ene støddæmper er ofte tilstrækkelig i det danske terræn, og hardtail mountainbikes er en del billigere end en full suspension mountainbike. Denne form for mountainbikes kan ligeledes inddeles i to kategorier – fjederaffjedring i forgaflen er den billigste løsning, mens forgafler med luftaffjedring er et dyrere, men ofte bedre alternativ.

Hvilken størrelse mountainbike skal jeg vælge?

Når du har fundet ud af, om du skal investere i en full suspension eller hardtail mountainbike, skal du overveje, hvor stor din mountainbike skal være. Det er særligt væsentligt, at du sætter dig ind i, hvad der adskiller de enkelte mountainbikes, når du shopper online, da du ikke har mulighed for at prøve mountainbiken, inden du køber den.

I dag kan du få mountainbikes med hjulstørrelse på enten 27,5″ og 29″. 27,5″ er en smule lettere at manøvre med, hvis du skal anvende den på de helt tekniske spor, og den anbefales generelt til lave personer eller børn. Til voksne vil 29” typisk være at foretrække, da det er den mest udbredte hjulstørrelse, som samtidig giver dig bedre egenskaber.

I bund og grund handler det om, at du skal vælge den mountainbike, som matcher dit specifikke behov. Herudover er det en god idé at overveje, om dit behov kommer til at ændre sig i fremtiden. Hvis du allerede nu ved, at dit behov ændrer sig fremadrettet, kan du med fordel vælge en mountainbike, som kan dække dit fremtidige behov.

Mountainbikes til både damer og herrer

Hos Bikeland.dk finder du altid et stort udvalg af mountainbikes til både mænd og kvinder. Hvis du er på udkig efter dame mountainbikes, kan du anvende filteret til at få vist modeller, som primært egner sig til kvinder. Dame mountainbikes er kendetegnet ved, at de har et kortere stel og et bredere styr.

De fleste brands har specifikke modeller, som udelukkende henvender sig til kvinder. De er udviklet for at imødekomme kvindekroppens anatomi, og der findes både full suspension samt hardtail mountainbikes til kvinder. Brug filteret til at få vist mountainbikes til kvinder eller mænd – eller se vores store udvalg af både herrecykler eller damecykler.

Find gode tilbud på mountainbikes

I vores udvalg af mountainbikes finder du modeller fra mange forskellige brands og forhandlere. Det betyder, at du har det hele samlet i ét smart overblik, så du kan sammenligne priser på tværs af forhandlere og dermed finde et godt tilbud på den mountainbike, du planlægger at købe.

Du kan bruge filterfunktionen til at sortere i udvalget, så du kun får vist de modeller, som matcher dine kriterier. Du kan sortere på baggrund af pris, men du kan også vælge, hvor stor en rabat du ønsker at opnå, når du handler hos en af vores samarbejdspartnere. På den måde kan du finde en billig mountainbike på tilbud, uden du skal klikke dig rundt til de mange forskellige forhandlere.