Sparta

Sparta er en hollandsk cykelproducent, der har eksisteret i mere end 100 år, hvor de under 1. verdenskrig var blandt Europas førende producenter af motorcykler. I dag er Sparta hovedsageligt kendt for sine suveræne elcykler, der er blandt de absolut bedste på markedet. Se udvalget af Sparta-cykler her.

Læs hele beskrivelsen
Antal cykler 43

Sparta producerer nogle af Europas bedste elcykler

Der findes næppe et mærke, der giver dig lige så meget kvalitet for pengene som hollandske Sparta. Firmaets historie strækker sig da også over mere end 100 år, da Sparta i løbet af 1. verdenskrig for alvor slog sit navn fast som producent af elcykler. I dag beskæftiger Sparta sig dog primært med elcykler.

Firmaet blev oprindeligt grundlagt under navnet Verbeek & Shakel, og de holde til i den hollandske by Apeldoorn. Grundlæggerne købte dog hurtigt rettighederne til navnet Sparta, som virksomheden har heddet siden. I starten bestod Spartas produktportefølje primært af motorcykler, men siden begyndte de at producere både cykler og knallerter.

Sparta producerede deres sidste knallert i 1982, og efterfølgende forsøgte de sig med den banebrydende Spartamet, som var en cykel med en brændstofdrevet hjælpemotor. Det var en stor succes, men efterhånden blev markedet overtaget af elcykler – og det er da også her, Sparta gør sig bemærket i dag.

Du kan finde et stort udvalg af Sparta-elcykler hos Bikeland. Du kan bruge filteret til at sortere, så du kun får vist de bedste cykeltilbud, eller du kan gå på opdagelse i hele udvalget, som du finder herunder. På den måde kan du nemt finde en Sparta-cykel, som matcher netop dit behov.

Hvilken elcykel fra Sparta skal jeg vælge?

Spartas sortiment består af en lang række elcykler, som nemt får dig fra A til B. Dog bør dit valg af cykel afhænge af, hvad dit behov er. Heldigvis bliver Spartas elcykler opdelt i forskellige serier, som gør det nemt at vælge. Herunder følger en gennemgang af de serier, som Spartas sortiment på nuværende tidspunkt består af.

A-serien – effektive elcykler til hverdagen

A-serien fra Sparta henvender sig til dig, der ønsker en solid og simpel hverdagscykel, som egner sig til bykørsel. De fleste af elcyklerne har baghjulsmotor, hvilket betyder, at motoren er gemt under bagagebæreren. Du kan dog også få Sparta-elcykler med både front- og centermotor, hvis du hellere vil det.

Vælger du en elcykel fra Spartas A-serie, så kan du forvente en gnidningsløs og støjsvag cykeltur, hvor du stort set ikke bemærker, at der er tale om en elcykel – selvom du naturligvis kan drage nytte af motoren. Du får virkelig meget cykel for pengene, og der er masser af kvalitet at hente, hvilket er en klar fordel.

C-serien – citybikes til alle formål

C-serien fra Sparta består af citybikes, der egner sig til lidt af hvert. En citybike er en fremragende cykel, som du bør vælge, hvis du vil have en god og solid cykel, som primært egner sig til bykørsel, men som bestemt også kan klare en tur på landevejen i højt tempo, hvis du foretrækker det.

Alle cykler fra denne serie er fremstillet i et minimalistisk design, hvor batteriet er integreret i det helstøbte stel. Herudover er de udstyret med komponenter af høj kvalitet, som klarer al slags vejr, samt punktérfrie dæk. Du får altså både kvalitet, komfort og design for pengene, når du vælger en elcykel fra Spartas C-serie.

D-serien – hurtige elcykler til pendling

D-serien fra Sparta byder på stærke og hurtige elcykler, som henvender sig til dig, der pendler meget og har brug for en solid elcykel, der kan klare længere strækninger på daglig basis. Det er her, du finder de hurtige speed pedelecs, som kan køre helt op mod 45 km/t – og de er tilladt i Danmark.

Uanset hvilken Sparta-cykel du vælger, så er du garanteret høj kvalitet over hele linjen. Både motorer og batterier kommer fra hollandske Bosch, og de hydrauliske skivebremser fra Tektro er standard i alle modeller. Du kan vælge mellem batterier i forskellige størrelser, og der er med garanti en, som matcher dit budget.