Pinarello

Pinarello er et af de mest ikoniske mærker inden for cykelsport overhovedet. Da Bjarne Riis rullede over målstregen i Tour de France anno 1996 og sikrede sig sejren, var det på en Pinarello-cykel. Brandet, der blev stiftet i 1953, har revolutioneret cykelsporten med deres innovative og aerodynamiske letvægtsdesign. Den eneste rigtige cykel til ægte cykelfanatikere, der ikke går på kompromis. Se udvalget af Pinarello-cykler her.

Læs hele beskrivelsen
Antal cykler 2

Stort udvalg af cykler fra Pinarello

Pinarello er et cykelmærke, som er synonym med ægte italiensk kvalitet. Det er Rolls Roycen indenfor cykler, og mange topryttere har gennem tiden præsteret deres ypperste på netop en Pinarello-cykel. Du får kvalitet hele vejen igennem, og det gælder både hvad angår stel, komponenter og køreegenskaber.

Pinarello er et brand, som producerer en lang række af forskellige cykler. Du kan både få banecykler, crosscykler, triathloncykler, mountainbikes og gravelbikes. Dog er hovedfokus på at fremstille racercykler af den absolut bedste kvalitet, der er på markedet. Det bedste valg til den kræsne rytter, der ikke går på kompromis.

Hos Bikeland finder du et bredt udvalg af cykler fra Pinarello, og der kommer hele tiden flere til. Vi opdaterer løbende udvalget, du ser her på siden, i takt med at vores samarbejdspartnere får nye cykler hjem. Det betyder, at du altid finder de næste modeller fra Pinarello i udvalget.

Historien bag Pinarello starter i 1922

Pinarello har sit navn efter stifteren, Giovanni Pinarello, og historien bag det legendariske cykelmærke starter da også, da Pinarello kom til verden. Han blev født som den ottende ud af 12 sønner i 1922. Han blev født ind i en familie, som brændte for cykling. Derfor kastede den unge Giovanni sig da også selv over sporten.

Allerede som ung mand havde han vundet adskillige titler, men skæbnen ville, at han i sidste øjeblik blev vraget til det hold, der skulle deltage i Giro d’Italia i 1952. Selvom skuffelsen var stor, tilbød hans sponsorer, Bottecchia, ham 100.000 lire, der kunne fungere som et plaster på såret – og dét blev startskuddet på Pinarello.

Han brugte nemlig pengene på at producere sin allerførste cykel, og allerede i 1960 var han klar til at sponsorere sit første cykelhold. Der skulle dog gå 15 år, før den første sejr blev vundet. I 1975 sejrede Fausto Bertoglio i Giro d’Italia på en Pinarello-cykel, og i 1984 vandt Alexi Grewal guldmedalje på en Pinarello-cykel.

Resten er, som man siger, historie, men én ting er sikkert – i dag er Pinarello et af de mest anerkendte cykelbrands på markedet. Brandet er kendetegnet ved deres innovative DNA, som har sikret dem mange sejre gennem tiden, hvilket langt hen ad vejen kan tilskrives deres banebrydende teknologier indenfor eksempelvis affjedring og aerodynamik.

Pinarello-cykler byder på banebrydende teknik

Der er altid gjort brug af tests, udvikling og innovation, når Pinarello har udviklet deres cykler. Ingeniørerne bag står aldrig stille, og de er blandt de første og bedste til at udvikle nye elementer og dermed revolutionere cykelsporten på flere parametre – og det bliver de formentlig ved med i fremtiden.

Topmodellerne er i en liga for sig selv, og de gør brug af den nyeste carbonteknologi til at sikre den helt rigtige stivhed i rammen samt kraftoverførsel. Samtidig øger det modstandsdygtigheden i forbindelse med styrt, så der er mindre risiko for brud, hvilket især er væsentligt i forbindelse med professionel cykelsport.

Herudover anvendes der en tæt vævning i carbonen, hvilket gør, at det er muligt at benytte mindre materiale i forbindelse med fremstillingen, uden at det påvirker sikkerheden eller stellets stivhed. Det er denne teknologi, som gør Pinarello til noget helt særligt inden for high-end cykler.

Pinarello producerer cykler til de allerbedste

Hvis du er fan af cykelsport og følger med i de professionelle løb, så er der stor sandsynlighed for, at du kender til Pinarello. De sponsorerer nemlig professionelle cykelhold som Movistar Team, Sky ProCycling, Caisse d’Epargne, Team Telekom og Fassa. Flere af de største sejre er da også foregået på en Pinarello-cykel.

Det bedste eksempel, som de fleste i Danmark kender til – og måske endda overværede – var, da Bjarne Riis i 1996 tog Tour de France-sejren på en Pinarello-cykel. Siden har Pinarello dog været dominerende i cykelsporten, og de har i særdeleshed haft succes med Ineos Grenadiers, der tidligere gik under navnet Team Sky.