SOMMER-UDSALG!☀️Spar op til 50% på din nye cykel☀️Klik her og se de brandvarme sommertilbud!☀️
SOMMER-UDSALG!☀️Spar op til 50% på din nye cykel☀️Klik her og se de brandvarme sommertilbud!☀️
SOMMER-UDSALG!☀️Spar op til 50% på din nye cykel☀️Klik her og se de brandvarme sommertilbud!☀️
SOMMER-UDSALG!☀️Spar op til 50% på din nye cykel☀️Klik her og se de brandvarme sommertilbud!☀️

Stjålet cykel: Sådan melder du din cykel stjålet – og andre gode tips

5 minutter
Frederik Jensen Frederik Jensen

Har du fået stjålet din cykel? Så skal du hurtigst muligt anmelde det til både politiet og forsikringsselskabet. Her kan du læse mere om, hvordan du melder din cykel stjålet, samt hvordan du får held med at finde den igen.

Start med at melde cyklen stjålet

Har du fået stjålet din cykel, så er det vigtigt, at du handler prompte. Det første, du skal gøre, er at melde din cykel stjålet hos politiet. Når du anmelder cykeltyveriet, skal du have forskellige oplysninger klar, så du politiet får alle de korrekte informationer, som de skal bruge.

Ved anmeldelse til politiet skal du give oplysninger om stelnummeret, cyklens værdi, forsikringsselskab, gerningstidspunkt og gerningssted samt eventuelle vidner. Det er dog primært grundet forsikring, du skal melde din cykel stjålet. Statistikkerne viser desværre, at det kun er omkring 1% af alle cykeltyverier, der bliver opklaret.

Du skal bruge følgende oplysninger for at melde din cykel stjålet:

  • MitID: Du skal bruge dit MitID, når du melder din cykel stjålet. Hvis du anmelder cykeltyveriet på vegne af en anden, skal du oplyse vedkommendes navn samt CPR-nummer.
  • Stelnummer: Du skal angive cyklens stelnummer. Det er som udgangspunkt en forudsætning for at melde tyveriet til forsikringen, men du kan i visse tilfælde godt anmelde tyveriet, selvom du ikke har noteret stelnummeret.
  • Forsikringsselskab: Du skal oplyse navnet på dit forsikringsselskab, hvis du vil have erstatning for den stjålne cykel.
  • Pris: Du skal angive den pris, som du selv har givet for cyklen samt eventuelt udstyr. Er der eksempelvis barnesæde på cyklen, så skal du også angive prisen på dette.
  • Gerningstidspunkt og -sted: Du skal oplyse hvornår, hvor du sidst har set din cykel, samt hvornår du opdagede, den var stjålet. Herudover skal du angive det sted, hvor cyklen blev stjålet.
  • Eventuelt gerningsperson: Har du set gerningspersonen, eller har du en mistanke om, hvem det er, skal du også angive dette.
  • Eventuelle vidner: Hvis der har været vidner til cykeltyveriet, skal du angive deres kontaktoplysninger.

Hvor melder jeg så min cykel stjålet? Du kan anmelde cykeltyveriet hos Politiet via dette link.

Du kan finde dit stelnummer i det servicehæfte, du fik, da du købte din cykel. Kan du ikke finde stelnummeret, så kan du altid forsøge at ringe til den butik, hvor du har købt cyklen. De kan formentlig hjælpe dig med at finde stelnummeret, hvis du har en kvittering for dit køb.

Har du købt en brugt cykel uden at notere stelnummeret, kan du i nogle tilfælde godt melde den stjålet alligevel. Her skal du blot angive, hvorfor du ikke har cyklens stelnummer – og i dette tilfælde kan det være, fordi cyklen er købt brugt, og du ikke har fået skrevet stelnummeret ned eller fået de originale papirer med, som indeholder stelnummeret.

Meld cykeltyveriet til forsikringen

Når du har anmeldt cykeltyveriet til politiet, skal du efterfølgende indberette en anmeldelse til dit forsikringsselskab. Det kan du typisk gøre på dit forsikringsselskabs hjemmeside. Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør, er det en god idé at kontakte dit forsikringsselskab. Det samme gælder, hvis du mangler vigtige oplysninger som eksempelvis din stjålne cykels stelnummer.

Når du har anmeldt tyveriet til politiet, kan dit forsikringsselskab selv indhente et journalnummer, som de bruger i forbindelse med forsikringssagen. Vær opmærksom på, at det forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvilke oplysninger de skal bruge. Du er dog godt stillet, hvis du både har faktura, stelnummer og låsenummer på din stjålne cykel.

Gode råd til at finde din stjålne cykel

Når du har anmeldt cykeltyveriet til både politi og forsikring, så kan du begynde at lede efter din stjålne cykel. Det kan være en god idé at bevæge dig rundt i det område, hvorfra cyklen blev stjålet. I nogle tilfælde kan du være heldig, at cykeltyven er kørt en kort tur, hvorefter vedkommende har smidt cyklen.

Har du ikke held med at finde cyklen, kan du intensivere din eftersøgning. Det kan du eksempelvis gøre ved at fortælle venner og familie, at din cykel er blevet stjålet. Du kan også lægge et opslag op på Facebook samt i relevante grupper i dit lokalområde. Sørg for at vedhæfte et billede samt en beskrivelse af cyklen samt eventuelle kendetegn, så den bliver nemmere at finde.

Generelt er sociale medier et godt sted at påbegynde din søgen, da du her kan få spredt budskabet hurtigt. Det er igen vigtigt, at du handler hurtigt, så dit netværk kan holde øre og øjne åbne, hvis de støder på cyklen. Der er mange, der gerne vil hjælpe – også selvom du ikke kender dem. Det handler bare om at lave et opslag, der kort og præcist beskrive, hvordan din cykel ser ud, og hvor den blev stjålet.