Cykel-gadgets: Her er de bedste must-have gadgets, der gør cykelturen lidt sjovere

5 minutter
Frederik Jensen Frederik Jensen

Der findes en cykel-gadget til enhver smag, og det handler bare om at vælge den rigtige. Uanset, om du cykler på begynderniveau, tager cyklen til og fra arbejde eller er passioneret amatørrytter, så er der masser af gadgets, der både er sjove, praktiske og helt og aldeles uundværlige. Her har vi samlet nogle af de cykel-gadgets, som du med fordel kan købe, hvis du vil gøre cykelturen lidt sjovere, sikrere eller mere spændende.

Er du en vaskeægte cykel-entusiast, der aldrig siger nej til en tur ud på landevejene eller op ad de stejle bakker, som er Danmarks pendant til Alpe d’Huez? Eller er du mere typen, der sætter pris på en hurtig tur fra A til B i myldretiden på din smarte elcykel? Uanset hvad, så kan en cykel-gadget eller to kan gøre din cykeloplevelse endnu mere fantastisk.

Du kan forbedre din tur, gøre den mere effektiv, tracke din performance og måske endda tilføje et ekstra pift af sjov og spænding. Her har vi samlet en række cykel-gadgets, som du bare ikke må snyde dig selv for. Og hvem ved, måske kan du endda finde noget, som du ikke vidste, at du havde brug for? Vi opdaterer løbende med nye cykel-gadgets.

Cykelpumpe med trykmåler

En smart cykelpumpe er en af de mest praktiske og uundværlige cykel-gadgets, som du kan investere i – og det er noget, som enhver cyklist bør have ved hånden, uanset om du har en racercykel, elcykel eller en citybike. Det er ikke bare irriterende, men også farligt at køre på en cykel med fladt dæk, og derfor skal det fikses med det samme.

En smart cykelpumpe med trykmåler gør det nemt at opretholde det korrekte dæktryk på din cykel. Det hjælper ikke kun med at forhindre punkteringer, men også giver en mere behagelig og effektiv cykeltur. Husk på, at forskellige dæktyper kræver forskellige dæktryk, så det er altid en god idé at tjekke producentens anbefalinger.

Vi anbefaler: Specialized Air Tool Comp v2.

En mobilholder

En mobilholder til din cykel er en simpel gadget, der kan gøre en stor forskel for din cykeloplevelse. En mobilholder gør det nemt at have din telefon lige foran dig på cyklen, så du kan bruge den til at tracke din præstation, få vejledning og lytte til musik, mens du cykler. På den måde kan nemt din smartphone til en decideret cykelcomputer.

Der er en række apps, der er specielt designet til cyklister og løbere, og som kan bruges til at spore din distance, tid og hastighed – eksempelvis Strava, Garmin Connect og RunKeeper. Alle gør det muligt at tracke din performance, så du kan holde øje med, hvor meget du har forbedret dig over tid. 

Med en mobilholder kan du nemt have din telefon i syne, mens du cykler, så du kan holde øje med dine resultater i real-time. Den er også praktisk, hvis du bruger din telefon til at navigere, når du cykler. Du kan bruge Google Maps, så du nemt kan se, hvor du skal hen, og følge ruten uden at skulle stoppe op og kigge på din telefon hele tiden.

Vi anbefaler: Shapeheart Smartphone Holder

Et actionkamera

Et actionkamera er en fantastisk gadget, hvis du gerne vil dokumentere dine cykelture og dele dem med andre. Med et actionkamera kan du nemt optage dine ruter, de smukkeste landskaber og alt det sjove, der sker undervejs på dine cykelture. Du sætter den blot fast på hjelmen og træder i pedalerne – så sørger kameraet for dokumentation.

Actionkameraer er generelt kendt for deres holdbarhed og evne til at optage i høj kvalitet, selv under ekstreme forhold. Dette gør dem perfekte til cykling, hvor du kan blive udsat for støv, snavs, nedbør og andre elementer, der normalt ville ødelægge et almindeligt kamera – og så er det bare langt mere handy.

Med et action-kamera kan du optage din cykeltur fra forskellige vinkler, da mange af dem leveres med en række forskellige monteringsmuligheder. Du kan montere kameraet på hjelmen, styret, sadlen eller andre steder på cyklen for at få forskellige perspektiver og vinkler, hvilket gør det til en mere helstøbt oplevelse.

Vi anbefaler: GoPro Hero 9

Witt By Livall Smart Standard

En god cykelhjelm er noget, som enhver cyklist bør have på hovedet, selvom det ikke er et lovkrav. Med en Livall Smart-cykelhjelmen får du en af de mest innovative cykelhjelme på markedet. Hjelmen kombinerer både sikkerhed og teknologi for at give dig en mere bekvem og sikker cykeloplevelse.

En af de mest bemærkelsesværdige funktioner ved Livall Smart-cykelhjelmen er LED-lysene på bagsiden. Disse lys gør det nemmere for biler og andre cyklister at se dig i trafikken, hvilket især er gavnligt, hvis du cykler i mørke eller under dårlige lysforhold. Det er dog ikke det eneste, der gør den til et godt valg.

Ud over lysene har cykelhjelmen også en fjernbetjening, som du kan montere på styret. Den giver dig mulighed for at signalere i hvilken retning, du drejer, uden at du skal fjerne dine hænder fra styret. Herudover har den også indbyggede højtalere og en vindbeskyttet mikrofon, så du kan lytte til musik og besvare opkald, mens du cykler.

Vi anbefaler: Witt By Livall Smart Standard