SOMMER-UDSALG!☀️Spar op til 50% på din nye cykel☀️Klik her og se de brandvarme sommertilbud!☀️
SOMMER-UDSALG!☀️Spar op til 50% på din nye cykel☀️Klik her og se de brandvarme sommertilbud!☀️
SOMMER-UDSALG!☀️Spar op til 50% på din nye cykel☀️Klik her og se de brandvarme sommertilbud!☀️
SOMMER-UDSALG!☀️Spar op til 50% på din nye cykel☀️Klik her og se de brandvarme sommertilbud!☀️

Retro herrecykel: 5 tidløse retro-cykler i klassisk og stilrent design

10 minutter
Kristian Baastrup Kristian Baastrup

En retrocykel er et godt valg, hvis du ønsker en tidløs cykel i et klassisk design, hvor komfort og køreglæde er i fokus. Vi har udvalgt 5 retro cykler, som får dig sikkert fra A til B – samtidig med at du ser smart ud.

De klassiske retro cykler er for alvor ved at vinde frem på cykelstierne igen, og det er der en god grund til. Med en klassisk retro cykel kan du kombinere de bedste ting, som cyklen har at byde på – komfort, design og funktionalitet. De nostalgiske retro cykler er perfekte til dig, der bruger din cykel i hverdagen og gerne vil kombinere et retro look med en praktisk og funktionel cykel.

Før i tiden var der ingen gearing i cyklerne, men det er der heldigvis lavet om på. Nu om dage kan du få flotte, komfortable og velkørende, retro cykler, som er udstyret med gode og pålidelige kvalitetskomponenter, der sikrer dig en behagelig og sikker køreoplevelse, når du skal fra A til B.

Hvis du leder efter en flot og funktionel hverdagscykel, er en klassisk retro cykel derfor det helt rigtige valg. Er du i tvivl om, hvilken model du skal vælge? Bare rolig. Herunder har vi samlet 5 tidløse retro cykler i et klassisk, stilrent design, som aldrig går af mode. Vi håber, at den hjælper dig til at finde den helt rigtige retro cykel.

Mustang Vintage Classic

Retro cykel i klassisk look med trådkurv.

Features:

 • Flot retro cykel i klassisk design
 • Slankt stålstel
 • 7 indvendige Shimano Nexus-gear
 • Dæk med punkteringsbeskyttende indlæg

Mustang Vintage Classic er det helt rigtige valg, hvis du er på udkig efter en retro cykel i klassisk vintagedesign. Her får du virkelig meget cykel for pengene, og selvom her er tale om en klassisk retro cykel, så får du alle fordelene og komforten ved en moderne cykel. En retro cykel, der kombinerer cool elegance og nostalgi.

Retro cyklen har et enkelt og slankt stel, samt tynde dæk med en hvid kant, der skaber et eksklusivt look. Foran på cyklen er der monteret en praktisk trådkurv, så du nemt kan klare dine indkøb på cyklen. Både sadel og greb er i et klassisk læderlook, som gør cyklen til et på én og samme tid, elegant og nostalgisk indslag på cykelstien.

Mustang Vintage Classic er udstyret med et solidt stålstel og 7 indvendige gear, som får dig sikkert og komfortabelt gennem byen. Dækkene er punkteringsbeskyttende, og den slagfaste lakering gør, at cyklen kræver minimal vedligeholdelse. En god cykel til bykørsel, som kan holde i mange år, hvis du passer ordentligt på den.

Raleigh Tourist de Luxe

Retro cykel med et klassisk design fra 1921.

Features:

 • Nostalgisk design fra 1921
 • Håndmalede skærme
 • Klassisk og komfortabel lædersadel fra Brooks
 • 3 indvendige Shimano Nexus-gear
 • Håndsamlet i Danmark

Raleigh Tourist de Luxe er en retro cykel med et klassisk og nostalgisk design fra 1921. Designet er der ikke blevet rørt ved, siden den første gang kom på markedet, men der er dog løbende kommet opdateringer til både komponenter og udstyr. Den føles derfor lige så komfortabel og let at cykle på, som når du cykler på en moderne cykel.

Cyklen er udstyret med 3 indvendige Shimano Nexus-gear, hvilket betyder, at de kræver minimal vedligeholdelse. Udover indvendige gear er cyklen også udstyret med en flot og nostalgisk lædersadel samt -håndtag fra det amerikanske mærke Brooks, der er kendt for deres uovertrufne kvalitet.

Det nostalgiske og klassiske design bliver understreget af de håndmalede linjer, som er at finde på både skærme og kædekasse. Denne cykel er perfekt til dig, der leder efter en retro cykel med et klassisk design, som aldrig går af mode. Alle Raleighs Tourist de Luxe-modeller er desuden håndsamlet i Randers.

Norden Carl

Flot dansk retro cykel med et klassisk design.

Features:

 • God dansk kvalitet
 • Solidt stel i aluminium
 • 7 indvendige Shimano Nexus-gear
 • 20 års brudgaranti på stellet

Norden Carl er en moderne cykel, som er bygget i et klassisk retrodesign. Denne er cykel er perfekt til dig, der ønsker at kombinere det elegante retrolook med en komfortabel og oprejst siddestilling. Norden Carl lægger har formået at bygge en solid cykel, som ikke alene giver dig maksimal køreglæde, men som også kan holde i mange år uden at blive påvirket af tidens tand, hvis du passer ordentligt på den.

Retro cyklen er udstyret med en flot lys saddel samt lyse greb og dæk, der giver et flot sammenspil med det klassiske design. Med sine 7 indvendige Shimano Nexus-gear, får du desuden en retro cykel som kræver minimal vedligeholdelse, og som samtidigt er let at cykle på, uanset om du skal til og fra arbejdspladsen eller bruge den til indkøb.

Norden Carl er bygget op omkring et stel samt forgaffel i aluminium, hvilket sikrer dig en solid cykel, der kan holde til hverdagskørsel. Producenten yder endda 20 års garanti på stellet i tilfælde af brud. Så hvis du leder efter en solid og komfortabel retro cykel, er Norden Carl helt klart et godt bud.

Mustang August

Stilfuld retrocykel et flot og funktionelt design.

Features:

 • Stilfuldt design med et retro look
 • Flot og smart frontlad
 • 7 indvendige Shimano Nexus-gear
 • Komfortabel retro sadel
 • Bagagebærer med flotte bagagestropper

Mustang August er en flot og stilfuld retro cykel, som giver dig køreglæde for alle pengene. Denne cykel er perfekt til dig, som bruger cyklen meget i hverdagen. Det smarte og praktiske frontlad giver dig mulighed for nemt at transportere varer på indkøbsturen, og cyklens bagagebærer er udstyret med flotte bagagestropper, som gør det nemt at spænde din bagage fast til cyklen.

De 7 indvendige gear fra Shimano, gør det let til en leg at træde i pedalerne selv på de mere krævende ruter. Det er derfor en perfekt cykel til dig, der leder efter en klassisk retro cykel, som samtidig byder på et stilfuldt og praktisk design, hvor der er fuld fokus på køreegenskaber og -komfort.

Udover det praktiske frontlad og bagagebærer med stropper er cyklen også udstyret med en yderst komfortabel sadel, som sikrer dig en behagelig cykeltur. Sadlen samt grebene er i en flot lysebrun farve, som giver cyklen et lækkert retro look. Mustang August henvender sig til den kvalitetsbevidste cyklist, der leder efter en cykel der kombinerer komfort, design og funktionalitet.

Raleigh Yate

Klassisk og unik cykel med frontlad

Features:

 • Flot og stilrent design
 • 7 indvendige Shimano Nexus-gear
 • Udstyret med praktisk frontlad
 • Flotte og stilrene sølv skærme

Raleigh Yate er en stilren retro cykel i et flot og tidsløst design. Denne cykel henvender sig til den kvalitetsbevidste cyklist med øje for et flot design, som kun Raleigh kan producere. Raleigh Yate er udstyret med et praktisk frontlad, som udover at give cyklen et flot retro look, er smart og praktisk, når du skal på indkøbstur eller fragte andre ting på cyklen.

Raleigh Yate er en stilren retro cykel spækket med flotte detaljer som f.eks. elegante skærme i en flot sølv farve og et praktisk frontlad. Denne cykel er fantastisk til dig, der bruger cyklen meget i hverdagen, og den er bygget til at kunne holde til daglig bykørsel i alt slags vejr.

Udover de flotte detaljer som sølv skærme, er cyklen også udstyret med en komfortabel sadel i et klassisk, lysebrunt retro look samt snoede greb. Denne cykel er fyldt med kvalitetskomponenter, og med de 7 indvendige Shimano Nexus-gear er du sikret en cykel, der giver dig køreglæde i hverdagen.

Sådan vælger du den bedste retro cykel

Nu, hvor du har set et par eksempler på 5 klassiske retro cykler, er du forhåbentligt blevet lidt klogere på, hvilken model der passer bedst til dig. Der er dog nogle ting, som er værd at have med i overvejelserne, inden du skal til at vælge din nye retro cykel. Herunder følger et par gode råd til, hvilke overvejelser du bør gøre dig.

Vælg den cykel der passer til dine behov

Når du skal til at vælge en ny retro cykel, er det vigtigt, at du vælger en cykel, som giver dig maksimal kørekomfort, når du begiver dig ud på cykelstien. Den største fordel ved en retro cykel er – udover det klassiske design – at du sidder oprejst, hvilket giver dig en komfort, som du ikke får på andre cykeltyper.

Der er derfor nogle ting, som er værd at overveje, inden du beslutter dig for, hvilken cykel du skal investere i. Det er blandt andet vigtigt, at du vælger en cykel, som understøtter dit specifikke behov – eksempelvis hvilken type gear, cyklen er udstyret med, eller hvilke muligheder du har for at transportere dine indkøb, hvis du skal bruge cyklen til at handle ind.

Hvilke gear skal din retro cykel have?

Når det kommer til gearingen på din nye retro cykel, er der ikke noget, som er rigtigt eller forkert. Men det er vigtigt at du vælger en cykel med de gear, som er de rigtige for dig. Hvis du skal passere en stor bakke eller andre krævende stigninger på din rute, er det vigtigt at du vælger en cykel med en god gearing.

På den måde er du sikker på at kunne komme igennem selv de stejleste bakker, uden at måtte stå af cyklen og trække den. Her kan det være en god idé at vælge en cykel med minimum 7 gear, selvom de koster lidt mere. Du kan også nøjes med en cykel, som har 3 gear, men de egner sig bedst til bykørsel.

Hvilket udstyr skal der følge med?

Det kan være en god idé at overveje, hvilken type udstyr du har brug for, når du cykler. Nogle bruger udelukkende cyklen til bykørsel, når de skal til og fra arbejde. Andre bruger deres cykel, når de skal klare indkøb i dagligdagen. Igen er der andre, som sjældent bruger deres cykel og derfor ikke har behov for udstyr.

Hvis du f.eks. er typen som bruger cyklen til indkøbsture og andre praktiske gøremål, kan det være en fordel at vælge en retro cykel med et smart frontlad eller en bagagebærer, hvor der er plads til alle dine indkøb. På den måde er sikker på at have plads til det hele, uden at skulle tilkøbe ekstra udstyr til cyklen efterfølgende.

Hvad er dit budget?

Det er også vigtigt, at du overvejer, hvor mange penge du vil ofre på din nye retro cykel. På den måde kan du nemmere indsnævre udvalget af cykler – og dermed nemmere finde en der både matcher dit specifikke behov, men også din pengepung. Der findes utroligt mange forskellige cykler på markedet, og de kommer i lige så mange forskellige prisklasser.

Når du bruger Bikeland til at finde din nye retro cykel, har vi gjort det nemt for dig at finde en model, som matcher dit budget. Du kan sortere på pris, så du kun får vist modeller i en speicik prisklasse. Du kan også filtrere på baggrund af kampagnepris, så du kun får vist retro cykler, som er på tilbud lige nu.