SPRING SALE 2024🌱Spar op til 50% på din nye cykel🌱Klik her og se alle forårstilbud!🌱
SPRING SALE 2024🌱Spar op til 50% på din nye cykel🌱Klik her og se alle forårstilbud!🌱
SPRING SALE 2024🌱Spar op til 50% på din nye cykel🌱Klik her og se alle forårstilbud!🌱
SPRING SALE 2024🌱Spar op til 50% på din nye cykel🌱Klik her og se alle forårstilbud!🌱

Kalorieberegner

Vil du gerne vide, hvor mange kalorier du forbrænder ved at cykle? Vi har udviklet en nem og brugervenlig kalorieberegner, som viser dig nøjagtigt, hvor mange kalorier du forbrænder, når du cykler. Du finder kalorieberegneren herunder.

Der er mange gode grunde til at cykle

Vil du gerne tabe dig? Så bør du overveje at tage cyklen frem for bilen. Du opnår en høj kalorieforbrænding ved cykling, og samtidig er den et effektivt middel, hvis du vil leve et aktivt liv. Der er mange fordele ved cykling – det er sundt for krop og sjæl, det koster ikke noget, og det skåner miljøet.

Du gør altså noget godt for både din krop, din psyke og dine omgivelser, når du lader bilen stå og tager cyklen i stedet. Uanset om du cykler i 30 minutter eller 20 timer om ugen, tæller alle dine cykelture med i det samlede kalorieregnskab. Brug kalorieberegneren herunder til at se, hvor mange kalorier du forbrænder ved at cykle.

Beregn dit kalorieforbrug ved cykling

kg
min
km
Indtast dine værdier for at få dit resultat vist

Der er mange gode grunde til at cykle

Hvis du leder efter en skånsom motionsform, som samtidig har en stor indflydelse på din kalorieforbrænding samt fysiske og mentale sundhed, er cykling den oplagt motionsform. Det er en nem måde at få rørt dig på, og du kan gøre det i hverdagen, uden det tager for meget af din tid, når du bruger cyklen som transportmiddel.

Uanset om du skal på arbejde, ud at handle, på besøg hos en ven eller noget helt fjerde, kan du nemt springe på cyklen. På den måde får du motion, mens du bevæger dig rundt – og det har en særdeles positiv effekt på din samlede kalorieforbrænding. Desuden er cykling mere skånsomt end eksempelvis løb, da dine led og muskler ikke belastes i samme grad.

Derfor bør du begynde at cykle:

  1. Du opnår en høj kalorieforbrænding, når du cykler.
  2. Du kan bruge cyklen som transportmiddel.
  3. Du sparer penge, når du tager cyklen.
  4. Cykling forbedrer humøret og reducerer stress.
  5. Du får energi og masser af frisk luft.
  6. Cykling er mere skånsomt over for muskler og led end eksempelvis løb.

Ovenstående liste er kun nogle af de mange fordele, du opnår ved at cykle. Den kan nemt udbygges med mange flere punkter, men du forstår pointen. Cykling er blandt de bedste, mest skånsomme og samtidig effektive motionsformer, hvis du gerne vil tabe dig – og så er det nemt at skifte bilen eller offentlig transport ud med cyklen.

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at cykle?

Det er ingen hemmelighed, at du har en forholdsvist høj kalorieforbrænding ved ved cykling. Men hvor mange kalorier forbrænder man egentlig ved at cykle? Det kommer an på, hvor hurtigt du cykler, og hvor langt du cykler. Herudover har din vægt også indflydelse på, hvor mange kalorier du forbrænder ved at cykle.

Det er dog forholdsvist nemt at regne ud, hvor meget du forbrænder, når du cykler i et moderat tempo, hvis du kender din kropsvægt. Du kan indtaste dine oplysninger i den kalorieberegner, som du finder længere oppe på siden. Vil du hellere forstå regnestykket bag kalorieberegneren, følger et eksempel herunder.

Så mange kalorier forbrænder du ved at cykle:

Du forbrænder omkring 0,33 kalorier pr. kilo, du vejer, når du cykler én kilometer. Du skal derfor gange din kropsvægt med 0,33. Det tal, du får, skal du efterfølgende gange med antallet af kilometer, du kører. Resultatet viser, hvor mange kalorier du forbrænder ved at cykle. Vejer du 70 kilo og cykler 20 kilometer, ser regnestykket sådan her ud:

(0,33 x 70) x 20 = 462 kalorier

Du har derfor forbrænder 462 kalorier på den tid, det har taget at cykle 20 kilometer. Du bør dog være opmærksom på, at regnestykket ikke tager forbehold for alle de faktorer, som har indflydelse på din kalorieforbrænding. Du forbrænder eksempelvis mere, hvis du cykler op ad bakke eller i modvind.

Samtidig tager det ikke højde for, hvor hurtigt du cykler. Jo hurtigere du cykler, desto flere kalorier forbrænder du. Udfylder du vores kalorieforbrænder, finder du derfor et mere nøjagtigt svar på, hvor mange kalorier du forbrænder, når du cykler, da den også tager højde for, hvor hurtigt du cykler.

Sådan taber du dig med cykeltræning

Det er vigtigt, at tingene går op i en højere enhed, hvis du vil have det optimale ud af din cykeltræning. Skifter du bilen eller offentlig transport ud med din cykel, når du skal til og fra arbejde, behøver du ikke at gøre så meget. Vælger du derimod at investere i en racercykel med henblik på at tilbagelægge mange kilometer ad gangen, bør du dog forberede dig en smule.

Først og fremmest skal du have udstyret i orden. Vælg den rigtige cykel, det rigtige cykeltøj, de rigtige cykelsko og den rigtige cykelhjelm. Når der er styr på det, kan du begynde at opbygge din grundform. Det tager noget tid, og det kan være en god idé at følge en træningsplan, så du er sikker på, at du gør det korrekt.

Når du har opbygget din grundform, kan du for alvor gå i gang med at investere i moderne udstyr, så du kan teste dig selv og dine evner af. I den forbindelse er det vigtigt, at du tænker på din kost- og væskesammensætning, hvis du vil have det optimale ud af cyklingen og øge din kalorieforbrænding.

Det kan eksempelvis være en fordel at medbringe energibarer, bananer og lignende op, så du har mulighed for at fylde dine depoter op, når du er ude at cykle. Sørg desuden også for at have en drikkedunk med, så du kan hydrere din krop. Det er vigtigt, at du får rigeligt med væske, når du cykler i lang tid ad gangen.

Efter træningen kan det være en fordel at tage en proteindrik. De indeholder mange af de stoffer, som dine muskler har brug for, når de skal restituere og genopbygges. Du kan blande din egen proteindrik – præcis som du kender det fra træningscenteret, når du kroppen skal restituere efter endt træning.

Sørg for at restituere efterfølgende

Kroppen skal afhjælpes, så den er klar til næste cykeltur. Derfor er det vigtigt, at du strækker ud, da det mindsker risikoen for forstrækningsskader og ømme muskler. Tag højde for, at du bør holde pauser, hvis du cykler lang tid ad gangen, så dine muskler og led ikke er under konstant pres.

Musklerne nedbrydes under cykeltræning, og derfor har de behov for at genopbygge sig selv igen. Det er faktisk, når du hviler, din kondition bliver forbedret. Du bør derfor ikke glemme, at pauserne er mindst lige så vigtige som selve træningen. Lyt til din krops signaler, så du lærer den at kende.

Herudover bør du sørge for at intensivere gradvist og variere i din træning. Din form skal opbygges på en optimal måde, og derfor handler det i mange tilfælde om at starte blidt ud. Der er ingen grund til at tro, du bliver den nye Bjarne Riis i løbet af en måned. Det tager tid, men det skal nok komme.